Over mij

Ik ben Paula Ludden: muziekdocent, voice-over, zangeres en logopedist.

Als kleuter zong ik vol overgave Eternal Flame van The Bangles, het liefst in de galmende badkamer. In bed zong ik vervolgens het gehele schoollied-repertoire tot ik sliep.
Later werd de liefde voor meerstemmige muziek geboren. Ik zat bij een klassiek koor en ik speelde in musicals. Op het conservatorium werd mijn interesse voor close-harmony en jazz geboren. Ik richtte een close-harmony groep op en maakte mensen blij met ‘Deurbelconcerten’ op Valentijnsdag.
Na het conservatorium ontdekte ik vooral de soul en black gospel en zong ik als solist in de theatershows van Elvis E.
Naast het zingen was ondertussen ook mijn interesse voor de spreekstem ontstaan. Ik studeerde Logopedie en werkte als logopedist aan gezond stemgebruik bij spreken en zingen.
Nu combineer ik graag mijn artistieke kwaliteiten met de kennis van stem en klankkleur in mijn werk als voice-over. Ook ben ik graag aan het werk met mijn pubers op de middelbare school.
Vooral wanneer ik merk dat leerlingen verbaasd zijn over hun eigen kunnen of steil achterover slaan van een mooi stukje meerstemmigheid, dan ben ik blij. Héél blij.

Kortom, van stem en zang maak ik al jaren mijn beroep.
Voor zang- en stemwerk ben je bij mij dan ook aan het goede adres!

Enkele grepen uit mijn CV
Bachelor of Education in Music (Conservatorium Utrecht, hoofdvak: zang – lichte muziek), Bachelor of Health (Hogeschool Utrecht, Logopedie), Vakopleiding Stemacteren, scholing in EVTS, CVT, koordirectie, Kobranie-methode.

Ervaring als voice-over
Ik sprak in voor regionale, nationale en internationale opdrachtgevers, zoals: Lexa.nl en Mezzo TV Canal+ (commercials), TNO/NTR (podcast), FIFA23 (EA Sports, game tutorial), Untire (app), Deltion College (educatie) en daarnaast vele bedrijfs-, animatie- en uitlegvideo’s voor allerlei bedrijven en over uiteenlopende onderwerpen.